Ugrás a tartalomhoz

Mosható pelenka a kényes bababőr miatt

2021. máj. 10.

Tény, hogy a mosható pelenkát használók többsége csak alkalmanként használ pelenkakiütés elleni krémet. A textilből készült pelenkák nem szárítják a bőrt, ezért extra krémezésre sincs szükség általában. Ezért is választotta a Németországban élő mosimami, Hajas Gabriella a mosható pelenkázást.

– A környezetvédelmi szempontokon túl elsősorban azért döntöttünk a mosható pelenkázás mellett, mert mind az én bőröm, mind a férjemé nagyon érzékeny (fehér és/vagy ekcémás bőr), így arra számítottunk, hogy a kisbabánk is ezt örökli – meséli Hajas Gabriella.

A természetesebb anyagú mosható pelenkákkal szerettük volna elkerülni azt, hogy már baba korában komolyabb bőrproblémái legyenek a kisfiunknak, aki most nyolc hetes.

Benedek 8 hetesen mosiban

Jelenleg még eldobható és mosható pelenkát használunk egyszerre. Most építünk készletet és kipróbáljuk a különböző fajtákat, hogy aztán teljes egészében átálljunk a mosható pelenkákra, ami azért nem új dolog, hiszen annak idején engem is tetra pelenkába és egy külső rétegbe bugyolált be anyukám.

Én még a terhesség alatt igyekeztem feltérképezni a mosipelusok univerzumát, mert a mai mosható pelenkák sokkal modernebbek, praktikusabbak, változatosabb anyagokból készülnek és nem utolsó sorban szebbek is, mint nyolcvanas évekbeli társaik. Néhány darab újszülött PUL külsővel és különböző pelenkabelsőkkel indultunk.

Úgy gondolom, egyszerűen próbálgatni kell és megtalálni a babánk bőrének, pisilési szokásainak stb. legmegfelelőbb pelenkákat, aztán pedig csak gyönyörködni a csodaszép babapopóban – összegezte Gabriella.

Borítókép: Fejes Csilla