Ugrás a tartalomhoz

Már totyog a pelenkásom. Megéri-e átállni a mosipelusra?

2021. jún. 19.
Katie E fotója a Pexels oldaláról

Eldobható pelenkát használsz a totyogóddal? Kiszámoltuk, megérné-e még átállni mosható pelenkára!

Legtöbbször makacs pelenkadermatitisz, visszatérő húgyúti fertőzések, gomba, ortopédiai eltérések miatt merül fel a szülőkben, hogy orvosi javaslatra mosható pelenkázásra váltsanak a nagyobb babáknál. De nem csak egészségügyi szempontok miatt éri meg átállás!

2.300 család válasza alapján a kalkulációnk szerint anyagilag még akkor is megéri átállni a mosható pelenkázásra, ha a gyerek már 20 hónapos. Ha valaki  eldobható és mosható pelenkát vegyesen választana, akkor az átlagos gyakorlat alapján 17 hónapos korig éri meg pénzügyileg legalább részben kiváltani az eldobható pelenkát.

Ilyenkor előny lehet, hogy a kevésbé elhasználódott pelenkákat szobatisztuláskor könnyebb eladni, és gyorsíthatunk a szobatisztuláson.

Hátrány viszont, hogy a pici gyerek eléggé nyilvánvalóan tiltakozhat az átállás ellen, ha nem sikerül jó fazont találni. Ilyenkor érdemes az öltözködést egyre inkább önkifejezésként megélő tipegők hiúságára hatni: rendszerint imádják kiválasztani a szettjükhöz és hangulatukhoz leginkább passzoló pelenkát.

További részletek a kutatásról itt. Ha pedig arra vagy kíváncsi, hogyan lehet kevés pénzből mosipelus-készletet beszerezni, akkor kattints ide.

Borítókép: Katie E fotója a Pexels oldaláról.