Ugrás a tartalomhoz

Nem biztos, hogy neked való a mosható pelenkázás

2021. jún. 19.
Photo by ketan rajput on Unsplash

Senki nem állítja, hogy a mosható pelenkázás mindenki számára reális opció. Vannak kizáró feltételek és nehezítő tényezők. Számolj velük!

3 súlyos kizáró ok a mosható pelenkázásból

  1. Penészes falak. Ha állandó harcban állsz a penésszel a lakásodban, és beltéren tudsz teregetni, akkor jobb, ha nem párásítod jobban a lakóteredet a pelenkákkal.
  2. “Fúj, undorító!” Ha undorodsz a babád kakijától, és legszívesebben a balesetes rugdalózókat is kidobnád, ne vágj bele. Különösen a várandós édesanyáknak nehéz néha viselni a mosható pelenkázással járó, elkerülhetetlen szagokat és feladatokat.
  3. Csak 90 fokon, fertőtlenítőkkel mosol a babának. Ha nem hiszel abban, hogy a mosógéped alacsonyabb hőfokon, kemény vegyszerek nélkül is képes tökéletesen tisztára mosni, akkor valószínűleg nem lesz bizalmad a mosizáshoz sem.

3 ok, ami miatt nehéz lehet belevágni

  1. Ellenséges közegben vagy. Ha nem támogatják a mosizást a veled lakó, hozzád legközelebb álló családtagok, akkor fárasztó küzdelemre számíthatsz. Ilyenkor érdemes még az elején szövetségeseket szerezned.
  2. Hónapról hónapra élsz. Nehéz belevágni, ha anyagilag nem engedheted meg magadnak, hogy egyszerre vásárolj nagyobb induló készletet. (Néhány tippünk azért van erre az esetre.)
  3. Időszegénységben élsz. Ha nincs segítséged és nagyon leterhelnek a háztartással, gyerekneveléssel, munkával kapcsolatos teendők, ne akarj újabb terhet magadra venni.

Belevágnál? Imádni fogod a mosizást, ha lentiek közül bármelyik állítás igaz rád

  1. Ökomami vagy. Fontos számodra a környezetvédelem és a zero waste életmód.
  2. Vegyszerellenes vagy. Minimalizálni akarod a vegyszerek jelenlétét a kisbabád körül.
  3. A család is zöld. Ha a családod is támogatja a mosizást, hiszen így inspirálni fogjátok egymást.
  4. Megnyugtat a mosógép hangja. Ha a mosás, teregetés segít elérni a belső békéd. Ismerek ilyeneket, de komolyan! (Szia, Nóri!)
  5. Fontos számodra a divat. Ha izgalomba jössz a babatextilek mintájától, ha az gyerek öltözékével is segíteni akarsz neki megmutatni a személyiségét, és szerinted is ciki az eldobható pelenka a dizájner vagy a kézműves babaruhák alól.
  6. Állandóan fejlődnél. Hajlandó vagy kísérletezni, szeretsz új dolgokat tanulni.

Borítókép: ketan rajput on Unsplash