Ugrás a tartalomhoz

A hatóság fokozottan figyel a gyermekek személyes adatainak védelmére

2022. febr. 09.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) fokozottan figyel a gyermekek személyes adatainak védelmére, hiszen a fiatalabb generáció tagjai egyre aktívabbak a világhálón, ami nem egy veszélymentes terület – emelte ki a NAIH kedden, a biztonságos internet napján az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Felidézték, hogy az elmúlt években „Kulcs a net világához!” című projektjük keretében több célzott gyermekjogi kiadványt is megjelentettek, 2020-ban a járvány miatt bevezetett digitális oktatás, 2021-ben pedig az iskolai online adatkezelések témakörében hívták fel a nyilvánosság figyelmét az adatvédelmi követelményekre, előírásokra.

„Vigyázzunk a gyermekeink személyes adataira és tegyünk érte, hogy ők is a megfelelő gondossággal járjanak el – nem csak ezen a napon, hanem az év minden napján!” – emelte ki közleményében a NAIH.

A biztonságos internet nap – Safer Internet Day (SID) – célja, hogy az Európai Unió Safer Internet Program (SIP) akciótervének keretein belül csaknem 200 országban ugyanazon a napon hívják fel a figyelmet az internet szükségességére, előnyeire és veszélyeire.

MTI
Címlapfotó: Pixabay from Pexels